לפני כחודשיים בערך, ערב חג הפסח, כתבתי לכם על כך שאני חושב שכדאי לכם לשלב את ניקיונות חג הפסח, יחד עם סדר וניקיון בחיים הפיננסים שלכם. המסר המרכזי שלי היה שכיום אנחנו מגלגלים סכומים אדירים בפנסיה, בחסכונות ובהשקעות ואנחנו צריכים לדעת לנהל אותם ולעקוב אחריהם.
מכיוון שמחג פסח לחג השבועות עוברים בדיוק שבעה שבועות, אני חושב שזה זמן טוב כרגע לעצור ולבדוק אם עשינו משהו בנדון ואם באמת התחלנו לעשות סדר בחיים הפיננסים שלנו. בכל אופן, גם אם התחלנו וגם אם לא, אני רוצה לשתף אתכם במספר כלים שיעזרו לכם לקבל החלטות נכונות יותר, ולייצר מודעות גבוהה יותר בנוגע לתחומים שונים ואני מקווה שתמצאו אותם לעזר.
כלים בעולם הפנסיוני
- קבלת מידע מלא ובזמן אמת על הפנסיות שלכם
פנסיה היא מושג ותחום קצת מעצבן לדעת רבים מאיתנו. יחד עם זאת, אתר Wobi יעזור לכם לדעת הכל על קרן הפנסיה שלכם ובזמן אמת באמצעות חיבור למערכות הממוחשבות של הקרנות השונות. באמצעות מערכת "סטטוס פנסיוני" של החברה (השירות ללא תשלום), תוכלו לדעת את כל הנתונים בכל רגע נתון – החל מדמי הניהול, צפי הקצבה שתהיה לכם בגיל פרישה, והוא גם מכיל דברים נוספים כמו מידע על כספים אבודים וקרנות ישנות שאולי אפילו לא ידעתם או שכחתם שהן בכלל קיימות. - כיצד קוראים את דו"ח הפנסיה
לפני כחודשיים קיבלתם את הדו"ח השנתי של קרן הפנסיה לשנת 2016 (ובימים אלה רובכם מקבלים את הדו"ח הרבעוני לרבעון הראשון השנה.
פעמים רבות אנו מתבוננים בדו"ח מספר שניות, מתבלבלים ושמים אותו בצד. הפעם, אני רוצה להציג לכם דו"ח אינטראקטיבי שפיתחו עבור איגוד הבנקים שיעזור לכם להתמצא בשלל הביטויים והסעיפים המופיעים בדו"ח הפנסיה שאתם מקבלים אחת לרבעון. - מה התשואות של קופות הגמל וקרנות ההשתלמות השונות?
האתר הממשלתי גמל נט מכיל את כל המידע על התשואות של כל הקרנות בישראל (פנסיה / גמל / קרנות השתלמות וכו') וזה מאוד חשוב להשוות בין הקופה שלנו לקופות האחרות שיש בשוק. - רוצים לדעת כמה תצטרכו להפריש לפנסיה על מנת לקבל קצבה מסוימת?
נניח שאתם רוצים לקבל פנסיה בגובה 5,000 ש"ח בעוד 30 שנה ועד כה חסכתם רק 200,000 ש"ח, כמה תצטרכו להמשיך להפקיד מדי חודש? שאלה טובה, נכון? איגוד הבנקים פיתח מחשבון נהדר שיעזור לכם לקבל על כך תשובה. - רוצים לוודא אילו ביטוחים יש לכם וכמה אתם משלמים עליהם?
משרד האוצר השיק לפני כחודשיים אתר נחמד בשם "הר הביטוח" שיעזור לכם לגלות את כל הביטוחים שלכם, לוודא שאין לכם ביטוחים כפולים על אותו תחום, וכמה אתם משלמים על כל הביטוחים שלכם בכל חודש. זה מידע ששווה זהב וכדאי לכם להתחיל להבין איפה אתם נמצאים.
העולם האישי
- החלטתם להתחתן? מזל טוב! חשבו כמה זה עלה לכם
חלק מגולשי האתר נמצאים לפני חתונה וכבר מתכננים את רכישת הדירה. החתונה היא בהחלט סיבה למסיבה, יחד עם זאת המסיבה הזאת עולה לא מעט כסף. משרד האוצר פיתח כלי נחמד שיעשה לכם סדר בסעיפים השונים שתיאלצו לשלם עליהם בהוצאת החתונה אל הפועל (הוא אמנם אינו כולל סכומים, אבל כולל רשימה מסודרת שתעזור לכם להיערך). - התחתנתם ואתם מצפים לילד? מזל טוב כפול! בוא נראה כמה זה יעלה
אותו משרד אוצר פיתח גם כלי שיעזור לכם להעריך כמה זה אמור לעלות (לפחות בשנה הראשונה). - וכמה דמי לידה אתם אמורים לקבל?
המוסד לביטוח לאומי יעזור לכם לגלות באמצעות מספר שאלות, מהם דמי הלידה הצפויים להיכנס לחשבונכם לאחר הלידה, הנה הקישור למחשבון שלהם. - מובטלים? גם זה קורה, בואו לפחות לדעת כמה אבטלה אתם אמורים לקבל
אותו מוסד לביטוח לאומי פיתח גם כלי לחישוב דמי אבטלה שיעזור לכם להעריך האם אתם זכאים לאבטלה וכמה דמי אבטלה אם אמורים לקבל. - חושבים שמגיע לכם החזר מס? בואו לגלות
אם עברתם מקום עבודה באמצע השנה, אם הייתם בחו"ל מספר חודשים או סתם לא עבדתם תקופה מסוימת, יש סיכוי טוב שמגיע לכם החזר מס מהמדינה, בכלי הבא תוכלו להבין האם זה נכון או לא וכמה מגיע לכם.
עולם ניהול התקציב המשפחתי
ישנם היום לא מעט מחשבוני ניהול תקציב משפחתיים, ויהיה קצת קשה להציג את כולם אז בחרתי להציג רק שלושה, אבל תרגישו חופשי לשוטט באינטרנט ולמצוא את הכלי שאיתו נוח לכם יותר לעבוד.
- מה המצב הפיננסי שלכם?
מחשבון פשוט של איגוד הבנקים יעזור לכם לחשב את סך ההתחייבות שלכם ואת סך הנכסים שלכם (זהו מעין מאזן משפחתי). אני מניח שזה יקח לכם לא מעט זמן למלא את כל הפרטים מכיוון שיש הרבה נתונים, אבל ברגע שתסיימו תוכלו לקבל תמונה מלאה של המצב הפיננסי שלכם. - מחשבון ניהול תקציב – חינמי
משרד האוצר השיק מחשבון ניהול תקציב חינמי והוא יוכל לעזור לכם להתחיל לנהל נכון יותר את התקציב המשפחתי שלכם. - מחשבון ניהול תקציב – בתשלום
אני לא הכרתי את הכלי הזה ספציפית, אבל המלצתם עליו בפעם הקודמת וראיתי לנכון לתת לו במה. אמנם הוא בתשלום אבל אם באמת תשתמשו בו נכון אני מניח שהוא יוכל לחסוך לכם לא מעט.
לסיכום,
כל מה שנתתי לכם עד כה אלו רק כלים נחמדים שיכולים לעזור לכם לעשות את המהפך הפיננסי שאותו אני רוצה שתעשו. הם לא יעזרו לכם מבלי לקבל החלטות חשובות מצדכם וההחלטה הראשונה והחשובה ביותר לדעתי היא ההחלטה שאתם רוצים לצלול לעולם המורכב הזה ולהתחיל ללמוד אותו ולעקוב אחריו.
קחו לכם נשימה ארוכה, עשו לכם מספר שיעורי בית ותתחילו לקבל אחריות מלאה על הכסף שלכם ושל הילדים שלכם, אני מבטיח לכם שאתם תחסכו המון המון כסף וגם תהיו הרבה יותר מסופקים בסוף התהליך.
נ.ב: אני מזמין אתכם להירשם לניוזלטר של האתר (זה בחינם וללא דואר זבל) ולהיות הראשונים שמקבלים עדכונים על פוסטים חדשים – ההרשמה מתבצעת מכאן.
באתר של רשות המיסים, אפשר למלא את הדוח באופן מקוון.
לפני שמחליטים אם להגיש או לא, מקבלים שורת סיכום של "כמה נראה לנו שתקבל"
להדפיס ולגשת לתת את הדוח.
אי אפשר להגיש לא מקוון.
תודה על השיתוף והתוספת אמיר
בנוגע להחזר המס. בחודש מאי מדי שנה מתעדכן הסימולטור באתר רשות המסים. ממלאים את הטופס בדיוק כמו שממלאים טופס החזר מס. מומלץ!
תודה על השיתוף והתוספת מאור
לא הבנתי למה זה חשוב כל הזמן להשוות תשואות עבר של קופות גמל.
שלום יעקב,
אמנם תשואות עבר לא מצביעות על מה יהיה בעתיד, אבל אם לאורך שנים קופות אחרות (ולאו דווקא אחת ספציפית) מציגות תוצאות טובות יותר ביחס לקופה שלך זה עשוי להדליק נורה אדומה
בהצלחה
מחשבון ממשרד האוצר לגביי ניהול תקציב אחלה …. חבל שהמידע לא יכול להשמר בפורמט אותו מילאתי אלא מיוצא לאקסל