מעבר דירה הוא שינוי משמעותי בחיים, גם כשנשארים באותה עיר ואפילו באותה שכונה. מצד אחד, זוהי הזדמנות מצוינת לממש את הפתגם 'משנה מקום משנה מזל' וליהנות מהתחלה חדשה של פרק מוצלח מאוד בחיים. מצד שני, יש גם לא מעט דברים שעלולים להשתבש ולגרום לעוגמת נפש של ממש. בכתבה זו מפורטות 10 טעויות נפוצות – כדי שתדעו להימנע מהן, ולמזער את הסיכון לתקלות מתסכלות.
-
לדחות פעולות הכרחיות
מעבר דירה כרוך במטלות רבות מאוד, וטבע האדם הוא לנסות לדחות אותן ככל האפשר. מומלץ בחום להילחם בהרגל הזה, ולא לדחות פעולות הכרחיות – כדי לא להגיע ליום המעבר כשלא הכל מוכן לכך. הדרך הטובה ביותר היא להכין רשימה מפורטת של מטלות ולקבוע לכל אחת מהן דדליין, כמובן בהתאם למועד המעבר. בפרט חשוב להתחיל את האריזות בזמן.
-
לקבל הצעת מחיר אחת בלבד להובלה
גם אם חברים שלכם ממליצים לכם על חברת הובלות ונשבעים שהיא הכי טובה בעולם, בכל זאת מומלץ לקבל לפחות 3-4 הצעות מחיר ולהשוות ביניהן. הסתפקות בהצעה אחת בלבד עלולה להוביל לתשלום של סכום גבוה יותר מכפי שמחייבת המציאות – וחבל להפסיד מאות שקלים כשקל לערוך סקר שוק.
-
לבחור באופן אוטומטי בהצעה הזולה ביותר
עוד דבר שאסור לעשות לפני מעבר דירה הוא לבחור באופן אוטומטי בחברה שמציעה את המחיר הנמוך ביותר. המבחן הנכון הוא היחס שבין העלות לתועלת, ולמשל חברה שלא מבטחת את התכולה עלולה לגרום לכם נזק כספי חמור. כמו כן כדאי להתייחס להצעות זולות מדי בחשדנות, ובפרט אם הן ניתנו בלי בירור מעמיק של כל פרטי ההובלה.
-
לוותר על הסכם עבודה מפורט וחתום
בהיעדר רגולציה, יש חברות הובלות שמתגלות כלא אמינות: יש מקרים שבהם ההובלה מתעכבת שעות רבות, מקרים שבהם הלקוח מחכה ומחכה ואף אחד לא בא, מקרים שבהם תוך כדי העמסת המשאית המחיר שהובטח מזנק ועוד. הסכם עבודה מפורט וחתום מונע את כל התופעות הנ"ל ומבטיח שקט נפשי בתקופה הלחוצה.
-
לארוז גם את מה שלא באמת צריכים
כמעט לכל אחד ולכל אחת יש בבית פריטים שאין בהם צורך אמיתי יותר. אין טעם לארוז את הפריטים האלה, גם כי הם יתפסו מקום יקר בדירה החדשה, גם כי יידרש זמן רב יותר לפריקה והתארגנות, וגם כי שירותי הובלות מתומחרים בין השאר בהתאם להיקף התכולה וחבל לשלם על קרטונים שמלאים בחפצים שממילא לא תשתמשו בהם אף פעם.
-
להצטייד במעט מדי קרטונים
במהלך איסוף הצעות המחיר כדאי להתייעץ עם המקצוענים בתחום לגבי כמות הקרטונים הנחוצה לכם לצורך אריזת כל התכולה. אפשר גם לקבל מהם הצעת מחיר – יש חברות שמספקות קרטונים בתוספת מחיר צנועה להובלה עצמה. בכל מקרה חשוב לוודא שיש לכם מספיק קרטונים כדי לארוז את כל מה שאתם צריכים, ולא לגלות יומיים לפני המעבר שפריטים רבים עדיין לא ארוזים ושאתם צריכים להשיג בדחיפות עוד קרטונים.
-
לפרק לבד רהיטים
אנשים בעלי מיומנות טכנית גבוהה יצליחו לפרק את הרהיטים שאי אפשר להעביר כפי שהם, וגם להרכיב בחזרה בלי שייגרם להם נזק. בכל המקרים האחרים מומלץ להפקיד את המשימה בידי המובילים, וכך גם להיות בטוחים שלא ייגרם נזק לרהיט יקר ערך וגם לחסוך זמן יקר.
-
לא לשמור כסף מזומן ליום המעבר
כל מוביל עובד קשה מאוד עבורכם, ואם רמת השירות שקיבלתם משביעת רצון מבחינתכם, נהוג לתת טיפ. בהתאם כדאי להצטייד במזומן ליום המעבר, ולשמור אותו עליכם (ולא בתיק שקשה לזכור איפה הוא בתוך כל המהומה). גובה הטיפ המקובל הוא 50-100 ש"ח לכל איש צוות.
-
לעשות קנייה גדולה
את המקרר נהוג להעביר כשהוא ריק לגמרי – בעיקר בגלל שבמשך פרק זמן מסוים המקרר מנותק מהחשמל, ולכן המוצרים שבו (ובפרט במקפיא) עלולים להתקלקל. בהתאם אין טעם לעשות קנייה גדולה בשבוע ואפילו בשבועיים שלפני הובלת דירה – אלא להפך, כדאי בהדרגה לרוקן את המקפיא והמקרר מכל מה שיש בהם.
-
להילחץ
מעבר דירה הוא שינוי משמעותי וכל שינוי משמעותי עשוי לייצר גם מתח, מה גם שיש תמיד אי ודאות מסוימת. גם הצורך להשלים מטלות רבות עלול להלחיץ – ולחץ כידוע גורם לטעויות (וגם פוגע בבריאות הפיזית). יישום הטיפים שבעמוד זה ימנע טעויות מיותרות ויאפשר לכם להשלים את המעבר בהצלחה – ובנחת.
צריכים הובלת דירה או הובלה קטנה? בחרו עיר והזמינו הובלה